Optužbe i vrijeđanje uoči izbora u DP-u: “Očito tako funkcioniraju, sjetimo se Škore…”

Vijesti 31. kol 202410:06 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja, u Novom danu je s našom Mašenkom Vukadinović komentirala unutarstranačke izbore u Domovinskom pokretu.

Kampanju uoči izbora u DP-u obilježile su uvrede i optužbe koje su međusbno razmjenjivali Ivan Penava i Mario Radić.

“Čak i Trumpu savjetuju da se ne koristi više osobnim napadima jer su ljudi prezasićeni. Kod nas je to još uvijek dominantna retorička taktika. Ovo je pokazalo da su politički nezreli, a i retorički, s tim da je Radić nešto umjereniji, slao je neke pomirljivije poruke u odnosu na Penavu koji je konfliktnije postupao”, kazala je Kišiček.

“Najveći gubitnici su članovi DP-a koji sjede doma i gledaju što se događa sa strankom kojoj pripadaju, a posljedično i svi oni koji su podržavali DP na izborima”, dodala je.

Navodi da je DP izgubio kredibilitet. “Čini mi se da su stranke desnice uklete jer kad dođu do nekih boljih rezultata i pozicija, kao da ih to navede na destruktivno ponašanje i zaborave raditi za dobrobit stranke, a rade za dobrobit samih sebe i svojih funkcija.”

Dodaje da je ovo modus operandi u DP-u te podsjetila na bivšeg šefa i osnivača stranke Miroslava Škoru.

“Ako se sjetimo Škore, i tada su se izvačile neke financijske malverzacije, nastojalo ga se diskreditirati. To je očito neki način na koji DP funkcionira. Tada je bio samo on i ujedinili su se oko toga da ga izbace, a sada imate dvije struje”, navodi Kišiček.

Osvrnula se i na Radićeve optužbe o izbornom procesu i na to što on sumnja na krađu izbora.

“Rekla bih da je to najveći problem koji će utjecati na krediblitet stranke, ovo šteti cjelokupnoj stranci. To je nešto što će ostaviti dubok trag i ne znam kako će se DP iz toga izvući”, rekla je.

Gabrijela Kišiček
N1

Kišiček ističe da i dalje ne znamo što je točka prijepora između dva kandidata. “Što je to kamen spoticanja između Radićeve i Penavine struje? Oni u svojoj komunikaciji nijednom nisu rekli što je problem i što ih razdvaja. ”

Ona smatra da cijela situacija ide na ruku HDZ-u i Andreju Plenkoviću. “Peternelova prijetnja je zapravo prijetnja Plenkoviću i Vladi da bi se trebali aktivnije uključiti, a na kraju i javnosti pa se stvaraju teorije zavjere koje ponovno šteti DP-u. HDZ može samo profitirati.”

Tijek događaja o izbornom saboru u DP-u pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!