Vojni analitičar: Hranj odlazi iz sustava, a državni tajnik je čovjek s višom pedagoškom

Vijesti 21. srp 202419:30 0 komentara

Vojni analitičar i kolumnist portala Telegram Goran Redžepović gostovao je u Dnevniku N1 gdje je s našim Domagojem Novokmetom razgovarao o stanju u Hrvatskoj vojsci.

Redžepović tvrdi da se nitko ne bavi na pravi način problemima u vojsci. “Godinama se generiraju i godinama se ne rješavaju. I netočno je da je za to kriva samo i isključivo ova Vlada.”

Istaknuo je što smatra da je najveći problem u vojsci.

“Najveći problem a je problem Hrvatske vojske je u lošem sustavu, a loš sustav je loše izgrađen zbog loše kadrovke politike i negativne selekcije, pogotovo na visokim funkcijama. I s relativno manjim sredstvima vi možete imati učinkovitiji sustav, ako imate dobra kadrovska rješenja i ljude na pravim mjestima.”

Redžepović kaže kako je tragično što naše Ministarstvo obrane nije našlo načina da zadrži kvalitetne ljude duže u sustavu.

“Najbolji primjer tko je otišao iz sustava je general Hranj – izvrstan časnik, admiral s ogromnim znanjem i iskustvom. Već 3. mandat za državnog tajnika dolazi gospodin koji nema aposlutno nikakve kompetencije. Niti iskustva za poslove državnog tajnika u Ministarstvu obrane, koja bi u stvari trebala biti nepolitička funkcija.”

Redžepović poručuje da je važno napraviti dugoročni plan rješavanja problema, kao i izgraditi nove generacije ljudi koji bi mogli upravljati sustavom.

“Vi dovedete čovjeka s višom pedagoškom školom da bude državni tajnik u Ministarstvu obrane. Čovjek koji ima iskustvo vođenja ugostiteljskog objekta, pa molim vas, jesmo li mi ozbiljna država?”

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!