Hajdaš Dončić dao obećanje: Prvi put kada izgubim nacionalne izbore neću se više baviti politikom

Vijesti 29. kol 202411:27 0 komentara
Siniša Hajdaš Dončić
N1

Siniša Hajdaš Dončić predao je kandidaturu za predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima, koji se održavaju 14. rujna.

“Veselim se demokratskoj i normalnoj političkoj utrci”, istaknuo je Hajdaš Dončić.

Siniša Hajdaš Dončić naveo je teme koje će mu, ako ga članovi SDP-a odaberu za predsjednika, biti u fokusu: “Moj naglasak su ekonomske politike, prava manjina su duboku u našem sustavu i to je ono što mi branimo. Glavni fokus su umirovljenici, poljoprivreda, energetika i promet. Tako vidim SDP u sljedeće četiri godine. Pokušat ću u javni diskurs umjesto riječi rast, staviti riječ razvoj.”

“Naši prijatelji su i sindikati, ali i mali i srednji poduzetnici, odnosno radnici koji imaju velike probleme, ali država nije pravedna prema njima. Otvara se pitanje poreza na nekretnine, ali i poreza na ekstraprofit. Treća, četvrta i peta nekretnina oporezivat će se progresivno”, dodao je SDP-ovac.

“Prvi, a ne drugi”

Dodao je koliko je bitna lokalna zajednica: “Svi mi živimo negdje…”

“Ekonomija ne može živjeti bez stranih radnika, lokalnu migrantsku politiku treba lokalizirati”, istaknuo je Hajdaš Dončić.

Naveo je i ime programa: “Zove se ‘Prvi, a ne drugi’. Zašto? Politikom se aktivno bavim od 2009. godine, u SDP-u sam od 2005 godine. Tada sam pobijedio na izborima za župana Krapinsko-zagorske županije. Od tada bio prvi ili zadnji na listi, nisam izgubio izbore. Prvi put, i to je moje obećanje, kada izgubim nacionalne izbore neću se više baviti politikom.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!