Hoće li Hajdaš Dončić krenuti u utrku za Grbinovog nasljednika?

Vijesti 11. lip 202413:34 0 komentara
siniša hajdaš dončić i peđa grbin
Patrik Macek/PIXSELL

Čelni čovjek krapinsko-zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u utorak u Zaboku nije želio potvrditi hoće li se kandidirati za šefa SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima iako se neslužbeno priča da bi upravo on mogao biti jedan od kandidata, a založio se za izbore u srpnju.

Na konferenciji za novinare u Zaboku Hajdaš-Dončić je izrazio zadovoljstvo rezultatom na europarlamentrnim izborima, koje je SDP ostvario u Krapinsko-zagorskoj županiji, jer, kaže, potpora od 40 posto SDP-u i partnerima u toj županiji na razini je istog postotka na nedavnim parlamentarnim izborima.

Na pitanje novinara kada će u SDP-u biti unutarstranački izbori, Hajdaš Dončić je izjavio da će Predsjedništvo stranke danas donijeti odluku o tome kada će biti Glavni odbor na kojem će se donijeti pravila i datum izbora.

I Hajdaš Dončić i Kolar za unutarstranačke izbore u srpnje

“Razmišlja se ili o sredini srpnja ili rujna, a što se mene tiče, bolje je da se ti izbori održe u srpnju iz nekoliko razloga. U rujnu počinje jesenje zasjedanje Sabora i bilo bi dobro da SDP već ima formirano vodstvo. S druge strane, krajem listopada počinje kampanja za predsjedničke izbore. Stoga je dobro stranačke izbore riješiti što je prije moguće”, naglasio je Hajdaš Dončić.

Upitan hoće li se kandidirati za predsjednika stranke ni ovoga puta nije želio odgovoriti.

Na konferenciji za novinare je bio i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, koji se na prošlim unutarstranačkim izborima kandidirao za predsjednika, a u drugom krugu poražen je od još uvijek aktualnog predsjednika stranke Peđe Grbina. Kolar kaže kako želi da unutarstranačka kampanja bude konkretnija nego prošla, a izbori da bude što prije.

“Svi oni koji razmišljaju o tome da se kandidiraju za predsjednicu ili predsjednika SDP-a imali su dovoljno vremena da donesu odluku sami sa sobom. Smatram da bi za nas bilo bolje da održimo izbore u srpnju,” dodao je.

Na pitanje hoće li podržati Sinišu Hajdaša Dončića, kandidira li se za predsjednika SDP-a, Kolar nije htio izravno odgovoriti, rekavši da njegov stranački kolega prvo treba istaknuti kandidaturu.

“Ne mogu ga podržati dok se još nije kandidirao. Prema tome, mora se prvo kandidirati da bi mogao dobiti moju podršku”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!