Umirovljeni admiral Robert Hranj ima novi posao

Vijesti 04. lis 202408:32 0 komentara
Robert Hranj u uniformi ispred zgrade MORH-a
Igor Kralj/PIXSELL

Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, umirovljeni admiral Robert Hranj, novi je predsjednik Savjeta za obranu i nacionalnu sigurnost SDP-a.

To prvo kadrovsko pojačanje izglasalo je Predsjedništvo SDP-a. Naime, predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić među prioritete u vođenju stranke postavio je upravo obrambenu politiku i ulogu Hrvatske unutar NATO-a pa će mu Hranj, kao dugogodišnji iskusni časnik koji je bio i zamjenik vojnog predstavnika za NATO u Vojnom predstavništvu RH pri NATO i EU-a u Bruxellesu, te koji je i kao načelnik Stožera također sudjelovao na mnogim sastancima na vrhu NATO-a, dobro doći kao savjetnik, prenosi Jutarnji list.

Ipak, navodi se, ne treba očekivati nikakve nagle zaokrete u SDP-ovoj obrambenoj politici i odnosu prema NATO-u, odnosno, Klub zastupnika SDP-a u Saboru će sigurno podržati predsjednika Zorana Milanovića oko glasanja o sudjelovanju hrvatskih časnika u misiji potpore Ukrajini. Premijer Andrej Plenković treba dvotrećinsku većinu u Saboru da bi mu to prošlo.

Također, ovaj potez ne znači da će SDP i ubuduće podržavati Milanovića oko svih pitanja obrambene politike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!