Hrvat i Srbin Slovencu koji im nije isplatio plate iz restorana odnijeli cijelu kuhinju

Vijesti 29. ruj 202416:19 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Cjelokupni kuhinjski inventar ukrao je dvojac iz Hrvatske i Srbije od 17. do 19. rujna iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle, izvijestila je istarska policija.

Odnijeli su rashladne vitrine, perilicu rublja, peć za pizzu, roštilj, ledomat, pult za posluživanje, razne kuhinjske aparate, te stolice, stolove i klupe. Ukrali su i sef, padobran i druge predmete, čime su 55-godišnjeg slovenskog državljanina oštetili za više od sto tisuća eura.

Riječ je o 67-godišnjaku iz Zagreba i 39-godišnjem državljaninu Srbije koje je umaška policija osumnjičila da su počinili kazneno djelo krađe. Dvojac je uhićen u petak, a sumnjiči ih se da su od 17. do 19. rujna iz jednog ugostiteljskog objekta na području Brtonigle ukrali sav kuhinjski inventar.

Bivši radnici

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 67-godišnjak je u subotu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv srbijanskog državljanina slijedi kaznena prijava u redovnom postupku.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšim zaposlenicima tog ugostiteljskog objekta, kojima vlasnik nije isplatio plaću pa su ga pokrali.

Ovaj slučaj povezuje se s onim od prije 12 dana kada je umaška policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim slovenskim državljaninom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neisplate plaća i povrede prava na socijalnu skrb prava.

Sumnjiči ga se da je od 1. lipnja do 15. srpnja propustio isplatiti plaće, odnosno podmiriti doprinose iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri zaposlenika u dobi od 21, 22 i 34 godine za nekoliko tisuća eura. Protiv slovenskog državljanina podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku u redovnom postupku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!