VIDEO / Kako je hrvatska policija kraj Zagreba uhitila bjegunca iz srpskog zatvora

Crna kronika 02. ruj 202420:52 0 komentara

Zagrebačka policija objavila je u ponedjeljak da je u kući u Sesvetama uhićen bjegunca iz zatvora s područja Republike Srbije te još trojicu stranih državljana.

“Danas, 2. rujna 2024. u ranojutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u kući na području Sesveta pronašli su i uhitili državljanina Republike Srbije starosti 48 godina te još trojicu stranih državljana.

Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Republici Srbiji.

Dolaskom na lokaciju u Sesvetama, policijski su službenici uhitili 48-godišnjaka i još tri muškarca koji su boravili s njim u kući. Naime, zbog nezakonitog boravka na teritoriju Republike Hrvatske uhićeni su i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine s reguliranim statusom u Republici Hrvatskoj pronađeno 3,9 grama marihuane.

Današnjeg dana 48-godišnjak je odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, dok su ostali muškarci dovedeni u službene prostorije policije.

Nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok se prema ostaloj dvojici stranih državljana postupalo sukladno odredbama Zakona o strancima”, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!