Ljudi masovno napuštaju životinje, Dumovec pred pucanjem. Voditeljica za N1: “130 pasa traži svoj dom!”

Vijesti 24. srp 202411:41 0 komentara
Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba, Dumovec, u ljetnim mjesecima uvijek ima isti problem - prekapacitiranost koji dodatno otežava brigu za nesretne životinje bez vlasnika. Jedan od načina kako im pomoći je - udomljavanjem.

Dođite, udomite i pomognite

U četvrtak, 25.7., sklonište održava jedno u nizu organiziranih udomljavanja:

“Za sve građane koji razmišljaju o udomljavanju kućnog ljubimca, Sklonište će taj dan biti otvoreno od 16 do 21 sat. Trenutačno je u Skloništu više od 130 pasa – od štenaca preko odraslih pasa do onih treće dobi. Tu je i 30 mačaka svih dobi.

Akcijom se promiče odgovoran odnos građana prema vlastitim kućnim ljubimcima, ali i briga za ljude te ljubimce u zajednici”, napisali su na svom Facebook profilu.

Zainteresirani za udomljavanje skloništu se mogu javiti osobno na adresu [email protected].

Zlostavljane i napuštene životinje

“Situacija je dramatična s obzirom na jako veliki broj napuštenih i pasa i mačaka u gradu pa su tako i sklonište i sve udruge za zaštitu životinja prepune životinja. Najviše je životinja ovdje oduzeto neodgovornim vlasnicima koji ih nisu označili mikročipom ili se nisu brinuli o njima na adekvatan način te ih puštali da sami šetaju gradom i slično”, govori za N1 veterinarka i voditeljica skloništa, Tatjana Zajec.

“Dva su psa kod nas zato što su vlasnici otišli na godišnji odmor na more, a pse su ostavili u jednoj napuštenoj zgradi i ostavili ih unutra na vrućini, a nama su rekli da ih tamo vratimo, jer imaju dosta hrane i vode dok se oni ne vrate s mora”, opisuje mučne situacije veterinarka i dodaje:

“Dobili su prijavu za zlostavljanje životinja i nadam se da će veterinarska inspekcija postupiti po našoj prijavi i da im psi nikad neće biti vraćeni.”

Dumovec
Dumovec
Dumovec
Dumovec

“Nedostatak empatije u nekih vlasnika životinja je zapanjujuć”

“No opet, postoje i svi oni drugi koji se dobro brinu, sterilizirali su svoje ljubimce da ne nastaju neželjena legla štenaca i maca i uvijek će udomiti prije nego kupiti živo biće”, govori Zajec ujedno apelirajući na nove (ili postojeće) vlasnike kućnih ljubimaca:

“Pozivamo sve one koji razmišljaju o kućnom ljubimcu da dođu do nas i samo prošetaju, ako već neće udomiti odmah, ali da vide kakve sve divne pse i mace ovdje za udomljavanje imamo.

Ili da nam pomognu u dijeljenju objava i tako doprinesu bržem udomljavanju”, napisala je voditeljica skloništa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!