Selak Raspudić potvrdila kandidaturu za predsjednicu: Ne pristajem na atmosferu apatije

Vijesti 22. srp 202411:22 0 komentara
N1

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić potvrdila je u ponedjeljak svoju kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima.

“Pasivnost svih parlamentarnih stranaka oko isticanja izazivača aktualnom predsjedniku potakla je stvaranje nezdrave političke atmosfere neopravdanog straha od konfrontacije sa Zoranom Milanovićem, dakle predaje i prije početka same utrke i to u situaciji u kojoj sva istraživanja pokazuju kako dvije trećine naših građana želi novu osobu na Pantovčaku”, rekla je Selak Raspudić.

Iako je najavljivala da će konačnu odluku donijeti na jesen, nezavisna saborska zastupnica Marija Selak Raspudić ‘prelomila je’ te u ponedjeljak i službeno potvrdila svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima, naglasivši kako će kao nadstranačka osoba biti predsjednica svih građana.

“Karakter s predsjednikom”

“Pasivnost svih parlamentarnih stranaka oko isticanja izazivača aktualnom predsjedniku potakla je stvaranje nezdrave političke atmosfere neopravdanog straha od konfrontacije sa Zoranom Milanovićem, dakle predaje i prije početka same utrke, i to u situaciji u kojoj sva istraživanja pokazuju kako dvije trećine naših građana želi novu osobu na Pantovčaku.

Ne pristajem na produženje ove atmosfere apatije i beznađa, stoga i službeno potvrđujem svoju kandidaturu za predsjednicu Republike”, napisala je Selak Raspudić na Facebooku.

Hrvatska nije imala predsjednika s karakterom, nego često karakter s predsjednikom čije je trenutno raspoloženje upravljalo političkim životom Hrvatske”, dodala je.

“Moja mala Hrvatska, tako rijetko radosna”

Naglasila je da Hrvatska u kriznim vremenima na čelu države treba predsjednicu koja će prije svega biti razborita i odgovorna, koja neće kalkulirati i sjediti na dvije stolice, koja će se voditi interesom domovine, a ne stranačkom ili vlastitom dobrobiti, koja će krize rješavati, a ne ih svojim djelovanjem stvarati.

“‘Moja mala Hrvatska, tako rijetko radosna’, riječi su pjesnika koje su mi bile lajtmotiv na početku političkog angažmana i kojih se držim i danas u nastojanju da bude drugačije”, poručila je.

“Angažirati se i izložiti”

Zastupnica je naglasila kako ‘izbori’ ne znače samo ‘izabiranje’ unutar predodređene političke ponude, već i ‘izboriti se’ kako bi građani doista imali između čega birati.

“To znači angažirati se i izložiti, što upravo činim, oslanjajući se na vjeru da je većina naših građana zasićena postojećim stanjem, željna istinske promjene i spremna izabrati predsjednicu koja će s novom energijom raditi za dobrobit naše Domovine”, objavila je.

Pozvala je sve političke opcije i pojedince koji osjećaju da je sazrelo vrijeme da konačno na čelu države dobijemo nadstranačku osobu koja će biti predsjednica svih građana da ju podrže.

Stvaranje i obrana neovisne Hrvatske veliko je postignuće generacije naših roditelja. A na našoj je da odigramo ‘drugo poluvrijeme’ i stvorimo bolju, pravedniju i radosniju Hrvatsku koja će opravdati sve žrtve koje su za nju podnijete. Tom sam cilju posvećena i za njega sam se spremna boriti, istaknula je Selak Raspudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!