Mrak Taritaš: Pitanje je što HDZ prtlja kada nema izazivača ili izazivačicu Milanoviću

Vijesti 05. srp 202412:26 0 komentara

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš razgovarala je u N1 studiju s Ninom Kljenak o temi rodne ideologije, te o predstojećim predsjedničkim izborima.

“Rodne ideologije u Istanbulskoj konvenciji uopće nema”

Mrak Taritaš izjavila je kako je trend kritiziranja rodne ideologije već postoji u Europskoj uniji te je sve prisutniji i u Hrvatskoj.

Desničari osporavaju Istanbulsku konvenciju i upiru prstom u rodnu ideologiju, koje u konvenciji uopće nema. Pritom je dokazivanje da je nema kao da govorite zidu”, izjavila je Taritaš.

Ocijenila je i kako Suverenisti i MOST to rade kako bi prokazali Domovinski pokret.

“Most i Suverenisti potenciraju one teme koje su bile i teme DP-a samo da bi pokazali na što su sve spremni odustati zbog koalicije s HDZ-om”, kazala je.

Mrak Taritaš upozorila je kako iza toga stoji neznanje kojim se nastoji ustrašiti građane.

“Kada počnete pričati o tome da se više neće znati što je muško ili žensko ili da će biti ovo ili ono, to ljudima koji nemaju dovoljno informacija ulijeva strah. I to je najopasnije.

Ići u deratifikaciju Istanbulske konvencije je zalaženje u temeljna ljudska prava. Nije slučajno da je glavna tema DP-a SDSS i jednako tako nije čudno da kolega Pavliček sije strah od nepoznatog. Tu se otvaraju stvari koje su van pameti”, rekla je Taritaš dodavši kako se temi rodne ideologije treba pristupiti znanstveno.

Predsjednički izbori

“Meni nije ništa neobično u tome da SDP podupire Milanovića. S druge strane imamo kandidaturu od Selak- Raspudić, a kandidat HDZ-a se skriva”, izjavila je Mrak Taritaš.

“Po mom iskustvu izazivači za predsjedničku poziciju bi se već sad trebali znati, tako da je pitanje što HDZ “prtlja” kada nema izazivača ili izazivačicu. Ako se čuvaju za deveti mjesec onda će morati ići s kandidatom ili kandidatkinjom koji su već prepoznati, koji su već ime, i ljudima su znani”

Mrak Taritaš je izjavila kako vidi scenarij u kojem će HDZ imati nestranačkog kandidata no kako nije sigurna tko bi se u to mogao upustiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!