Mrsić predao kandidaturu za šefa SDP-a: Ne možemo biti Radnička fronta, Fokus niti Možemo

Vijesti 29. kol 202412:02 2 komentara
Mirando Mrsić
Neva Zganec/PIXSELL

Posljednji je dan za predaju kandidatura na unutarstranačkim izborima u SDP-u, a već od jutra kandidati za predsjednika stranke predaju svoje kandidature. Među njima je i Mirando Mrsić.

“Danas sam predao kandidaturu za predsjednika SDP.

Možda se pitate zašto sam to učinio, koji su me motivi naveli da iz komfora mirnog života krenem opet u žrvanj dnevne politike.

Odgovor je jednostavan, jer želim svoje dosadašnje bogato stranačko, društveno i životno iskustvo upregnuti u boljitak naše stranke i života naših građana.

SDP treba duboku i sveobuhvatnu promjenu političke, ideološke i organizacijske paradigme. Bitan preduvjet za ovu promjenu jest odmak od dosadašnje oporbene politike i djelovanja koje je odgovaralo samo dijelu stranačkog vodstva.

Smatram da je vrijeme staviti stvarne teme na stol s kojima se kao građani suočavamo.

Vrijeme je da gradimo mostove, ali i perspektivu za državu i društvo s nešto više od 3,6 milijuna duša. Želim da napustimo poziciju vječitih stranačkih svađa, ispraznih polemiziranja na nebitnim temama, koje građane zapravo ne zanimaju niti im donose boljitak u njihovim životima.

Stranka treba promjene. Ne možemo biti niti Radnička fronta, niti Fokus niti Možemo. SDP može biti samo SDP. U proteklim izbornim ciklusima izgubili smo iz vida koga mi zastupamo, tko su naši glasači. Očito dosadašnja oporbena politika ne daje uspjeha i nije dovoljno prepoznata.

Stranku treba s temelja kadrovski obnoviti i uključiti i starije, bivše i mlade, buduće kadrove da zajednički stvaraju i vrate SDP u političku utrku. Ne treba prezirati od unutarstranačkih kritika, dapače treba bolje slušati, uvažavati i poštivati stajališta i trud svih članova.

Od beskonačne kritike svega i svačega SDP-u treba vratiti pobjednički duh.

SDP je uspavana stranka, ali sa ogromnim potencijalom i snagom da mijenja društvo. I upravo to želim pokrenuti. Ne zadovoljavam se tavorenjem u oporbi to nije moja agenda, a znam iz razgovora sa mnogo članova da nije ni Vaša.

U svom životnom i radnom vijeku uvijek sam stvarao i to želim i u SDP-u. Stvoriti tim pametnih, ambicioznih i angažiranih ljudi da krenemo u novu eru političkog djelovanja na temelju načela slobode, jednakosti, poštenja i državotvornosti. Stranka se mora dalje demokratizirati, više ovlasti trebaju imati županijske organizacije. Načelo transparentnosti i poštenja je bit stvaranja novih odnosa u stranci. Nikada nisam bio za dogovore ispod stola, stvaranje lista mojih i tvojih. Ovi izbori bi trebali dokazati da još imamo snage u stranci othrvati se tim uzusima.

I za kraj, odluke se donose na Iblerovu trgu, a ne negdje drugdje i na tome ću inzistirati. Želim graditi bolje od ovoga danas. Pokažimo da u SDP-u ima dovoljno snage i mudrosti, odgovornosti i organizacijske sposobnosti da se uhvati s najvećim problemima današnjeg hrvatskog čovjeka.

Krenimo zajedno u promjene na koje smo tako dugo čekali!”, napisao je Mirando Mrsić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare