Novo istraživanje: Milanović u vodstvu, Primorac uzletio, ali sve je više neodlučnih

Vijesti 07. ruj 202421:05 0 komentara
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Da su predsjednički izbori ovaj vikend, aktualnog bi predsjednika zokružilo 36 posto ispitanika.

Zoran Milanović i dalje je izbor više od trećine ispitanika, pokazuje istraživanje Promocije Plus za RTL, i da su predsjednički izbori ovaj vikend, njega bi zaokružilo 36 posto ispitanika.

Nezavisni uz podršku HDZ-a Dragan Primorac u utrci za Pantovčak starta s podrškom od 21 posto. Zanimljivo, čim ga je HDZ odabrao za svog kandidata podrška mu je skočila tri puta u odnosu na prethodno istraživanje kad je imao oko 7 posto i zauzeo treće mjesto prema odabiru ispitanika.

Sada je na trećem mjestu Marija Selak Raspudić kojoj potpora neznatno raste – ali raste.

Međutim, prema ovom istraživanju šansa za drugi krug za nju ne postoji. Baš kao i za moguću kandidatkinju s ljevice Ivanu Kekin – šefove MOST-a Božu Petrova i DP-a Ivana Penavu.

Kao kandidat se predstavio i nezavisni Tomislav Jonjić, odvjetnik, povjesničar, publicist, ali njegov ulazak na ovu listu u sferi je statističke pogreške – baš kao i Mislava Kolakušića.

Raste broj neodlučnih

Ima gotovo 15,5 posto onih koji bi mogli dobro prodrmati pozicije, ako ih političari uspiju aktivirati.

Neodlučnih je manje u finišu izbora – ali da neće glasati u 2. krugu izjasnilo se 7 posto ispitanika. U srazu Milanović-Primorac, mandat s 48 posto na još pet godina produljuje aktualni predsjednik. Primorac bi prema istraživanju RTL-a drugi krug zaključio s 34 posto glasova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!