Doznajemo za što je sve osumnjičen Bede. Uskoro iznosi obranu pred policijom

Crna kronika 17. sij 202414:26 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Pratimo detalje uhićenja tri osobe koje policija sumnjiči za prošlogodišnju veliku ekološku nesreću koja se dogodila u Osijeku.

Vlasnik osječke tvrtke Drava International Zvonko Bede, koji je danas priveden zbog požara u toj tvrtki u listopadu prošle godine, osumnjičen je za kaznena djela ugrožavanja okoliša otpadom te teško kazneno djelo protiv okoliša. Potvrdili su to njegovi odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec, koji će uz osumnjičenog vlasnika tvrtke biti i u 16 sati kada bi Bede trebao iznijeti svoju obranu istražiteljima.

Matić je upozorio da je sva dokumentacija iz tvrtke već izuzeta pa ne zna zašto su ova privođenja danas uopće realizirana.

Istražitelji imaju sve dokaze

“U odnosu na eventualne nepravilnosti koje su dosad utvrdile nadležne stručne službe, Drava International kao pravna osoba i Zvonko Bede kao odgovorna osoba u cijelosti su već platili svoje prekršajne kazne. Sve detalje će gospodin Bede objasniti u svojoj obrani, za to postoje i materijalni dokazi, kao i prijava PU osječko-baranjskoj da je njima neposrednog prije samog događaja bila prerezana žica uz njihov proizvodni pogon”, navela je odvjetnica Krklec.

Inače, ako je neki događaj procesuiran u prekršajnom postupku, nije dopušteno da se to isto sankcionira u kaznenom postupku. Zato odvjetnici ukazuju na taj detalj u ovom slučaju.

Ne može dvaput biti kažnjen

Potvrdili su i da Drava International cijelo vrijeme surađuje sa svim stručnim službama i tijelima.

“Jasno je kako nitko ne može dva puta biti kažnjavan za istu stvar. Ako shvate na vrijeme da se radi o apsurdnoj poziciji, mogu odustati u bilo kojem trenutku”, dodao je Matić koji je uvjeren da za procesuiranje Bedea postoji neka druga pozadina, koju, međutim, trenutno nije htio spominjati.

Potvrdili su da je uz Bedea osumnjičeno još dvoje zaposlenika iz Drave International.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!