Otac Barbare Matić oslobođen optužbi: “Francuzi su mu se na kraju ispričali”

Vijesti 02. kol 202419:10 0 komentara
Obitelj Matić negira da je Boris Matić pritvoren
Ludovic MARIN / AFP

Boris Matić, otac zlatne hrvatske olimpijke Barbare Matić, pušten je iz pritvora u Parizu. Protiv njega je odbačena prijava koja mu je uručena u četvrtak.

Odbačena je prijava koju je dobio u četvrtak jer je nakon slavlja kćerke Barbare, na silu poljubio jednu od volonterki na OI-u u Parizu.

Otac naše trofejne džudašice Barbare Matić pritvoren je pod sumnjom kako je seksualno napao 24-godišnju volonterku na tribinama dvorane Champs-de-Mars gdje se održavaju džudaška natjecanja.

Mlada je volonterka, koja je zadužena za red na tribinama, prijavila kako ju je otac Barbare Matić, Boris Matić prisilno poljubio u usta nakon što je naša džudašica ostvarila pobjedu u četvrtfinalu. Šokirana njegovim ponašanjem, volonterka je odgurnula oca naše predstavnice te je istog časa odlučila podnijeti prijavu protiv njega.

Na osnovu te prijave, pariško tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog seksualnog napada. Idući dan ona je odbačena.

Prenoćio u pritvoru, danas saslušan

Obitelj Borisa Matića u četvrtak je reagirala nakon medijskih navoda da je uhićen. Objasnili su kako se nije radilo o uhićenju Matića, nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.

Matić je tako prenoćio u pritvoru, a danas je nakon saslušanja pušten s odbačenom prijavom.

Tu je informaciju u petak za Jutarnji list potvrdio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač:

“Boris Matić oslobođen je svih optužbi i to je najvažnije. Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema ničega zbog čega bi ga se moglo optužiti. Na koncu su se ljudi iz francuske policije i sudstva ispričali za sve neugodnosti kroz koje je morao proći.

Nakon što je postupak bio započet, morala se provesti redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao slijedeći sve upute”, izjavio je Krajač za Jutarnji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!