Pavliček: Pupovac i SDSS će i de jure postati dio parlamentarne većine

Vijesti 21. lip 202411:45 0 komentara
N1

Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) rekao je u petak kako će Milorad Pupovac i SDSS nakon glasovanja i de jure (po zakonu) postati dio parlamentarne većine te će time biti pregažen glavni preduvjet Domovinskog pokreta (DP) za pregovore o vladajućoj većini.

“Danas će taj preduvjet biti pregažen. I sad je na potezu DP. Neka se pokažu jesu li ljudi od riječi ili pak ne”, kazao je Marijan Pavliček u Hrvatskom saboru tijekom slobodnih govora uime Kluba Hrvatskih suverenista, stranke Pravo i pravda i nezavisnog zastupnika Josipa Jurčevića.

Sabor će danas glasovati o prijedlogu Kluba nacionalnih manjina da se SDSS-ova Milorada Pupovca izabere za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a čemu se protivi DP.

Pavliček smatra kako se u ovoj situaciji može koristiti i narodna poslovica “vuk sit i ovce na broju” u kojoj je zadovoljan i premijer Andrej Plenković jer se pokazalo da je on alfa i omega u cijeloj priči, zadovoljan je i Milorad Pupovac jer je zasjeo na čelo tog Odbora te DP jer ostaje dio vladajuće većine i koristi sve sinekure kao i do sada.

“De jure su sada sve ove tri političke opcije od danas u vladajućoj većini”, ocijenio je.

Pavliček se upitao što će Domovinski pokret napraviti nakon ovog glasovanja i hoće li se držati svojih načela i izjava koje je dao predsjednik njihova saborskog Kluba Igor Peternel da, ako Pupovac preuzme taj Odbor uz pomoć HDZ-a, napustit će vladajuću koaliciju. “Ili će ipak, po tko zna koji put pogaziti svoju vlastit riječ”, kazao je.

Drži i kako je Pupovac do danas već de facto bio dio vladajuće većine jer je bio suzdržan tijekom glasovanja za premijera Andreja Plenkovića te je podržao za predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!