Apsolutni šampion: Slavonac vozio bicikl s 4,07 promila u krvi

Vijesti 14. lis 202414:34 0 komentara
Ilustracija/Unsplash/Florian Kurrasch

Policijski službenici diljem Slavonije i Baranje su ovog vikenda imali pune ruke posla s pijanim vozačima. Na području PU osječko-baranjske policija je zaustavila 45 vozača pod utjecajem alkohola, od čega 26 vozača osobnih automobila, 18 biciklista i jedan vozač teretnog automobila.

Kazna za pijano bicikliranje – 60 eura

Najveća koncentracija alkohola na području OBŽ utvrđena je 12. listopada u 22,10 sati u Batini kada je u nadzoru prometa zaustavljen 27-godišnji biciklist te mu je utvrđeno 2,82 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

No to je ništa za “šampiona” kojeg su na biciklu zatekli policajci iz PU virovitičko-podravske.

Naime, u subotu, 12. listopada, u mjestu Bušetina kod Virovitice, oko 16,40 sati, policijski službenici zaustavili su 46-godišnjaka koji se biciklom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika već je krivudao. Provedenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od čak 4,07 g/kg alkohola u organizmu.

Zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 46-godišnjaku je izdano adekvatno pismeno, piše policija. A dodajmo kako je zakonom previđena kazna od 60 eura za vožnju bicikla pod utjecajem alkohola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!