Policija objavila nove detalje o padu aviona kod Zagreba

Vijesti 27. svi 202410:38 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Policija je objavila detalje o padu manjeg zrakoplova pokraj Zagreba u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a četiri su putnika ozlijeđena.

Kako su naveli, dojavu o padu manjeg zrakoplova na području naselja Lučko su zaprimili 25. svibnja u 15.51 sati.

Policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke.

Na samom mjestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je liječnička pomoć ozlijeđenima te je utvrđeno da je u padu zrakoplova jedna osoba smrtno stradala.

Naime, zrakoplovom Cessna, mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada zrakoplova 20-tak minuta nakon polijetanja.

U zrakoplovu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba.

Očevidom rukovodi dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u suradnji sa istražiteljima zrakoplovnih nesreća. Očevid i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!