Povjerenstvo otvorilo postupak protiv zastupnika Bartulice

Vijesti 03. lip 202416:03 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv zastupnika Stephena Nikole Bartulice zbog slučaja kupnje nekretnine.

“Svaki obveznik koji ima obvezu nastalu do 31. prosinca 2023. bio je dužan istu prijaviti u imovinskoj kartici za 2023. te će stoga Povjerenstvo ispitati navode iznesene u Vašem članku i otvoriti predmet protiv obveznika Stephena Nikole Bartulice”, stoji u odgovoru Povjerenstva koji su poslali Indexu.

Bavit će se samo propustima u prijavi

Kako su naglasili, Povjerenstvo se neće baviti nevjerojatnim nesrazmjerom prihoda i troškova obveznika, odnosno nesrazmjerom prihoda i troškova kredita, već samo propustima u imovinskoj kartici.

Bartulica i supruga mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 eura. Podsjetimo, Index Istrage otkrile su kako je Bartulica prošle godine kupio kuću i vrt na otoku Prviću za 300 tisuća eura. Za to je podigao kredit od 270 tisuća eura na 11 i pol godina, a još 30 je doplatio. Rata mu je 2351.43 eura.

To mu je drugi kredit u istom iznosu, prvi je podigao 2013. godine na 30 godina, za njega plaća 1211 eura mjesečno. Taj prvi kredit i dalje se nalazi u imovinskoj kartici, no ne i ovaj drugi iz prosinca prošle godine iako je morao biti naveden.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare