Razorna tuča poharala istok Hrvatske: “Led je bio kao kokošje jaje! Krov je izbušen, prozori polupani”

Vijesti 02. srp 202408:28 > 11:02 1 komentar
Ivan Baboselac

Jako nevrijeme poharalo je dijelove Hrvatske u ponedjeljak, a velika materijalna šteta nastala je u mjestu Bošnjaci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

“Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 70-ak poziva vezanih uz posljedice olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom, koje je u večernjim satima zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske županije i prouzročilo veliku materijalnu štetu. Dojave su se odnosile na oštećenja strujne infrastrukture, poplavljena dvorišta i kuće, padove stabala te oštećenja automobila, krovova i fasada.

Prema dosadašnjim informacijama, nevrijeme je najviše pogodilo područja općine Bošnjaci te gradova Županje i Vinkovaca. Sve nadležne službe su na terenu i rade na sanaciji”, priopćeno je iz Ravnateljstva civilne zaštite.

“Katastrofa neviđena”

Jedan stanovnik Bošnjaka za N1 je ispričao kolika je šteta nastala uslijed jučerašnjeg nevremena.

“Sinoć je bila velika vremenska nepogoda, odjedanput se stvorio oblak i iz njega je odmah počeo sipati led. To je pljuštalo, po kući, po prozorima, užas je bio. Ta nepogoda je trajala pola sata, na kraju je taj led bio kao kokošje jaje, gdje god pao, sve je razbijao. Krov je izbušen, a stakla i prozori su polupani”, ispričao nam je jedan stanovnik Bošnjaka.

Navodi da je nastala velika materijalna šteta da su od cvijeća, biljaka i drveća ostale samo šipke. “Sve je ošišano! Jako nam je žao… Supruga i ja smo umirovljenici i jako volimo baštu pa smo ove godine imali izuzetno prelijepu baštu. Već smo brali plodove. A sad je sve sravljeno sa zemljom.”

“Katastrofa neviđena”, poručio je na kraju.

Ivan Baboselac
Ivan Baboselac
Ivan Baboselac
Ivan Baboselac
Ivan Baboselac

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare