Severinina odvjetnica otkrila detalje privođenja pa pozvala Ministarstvo na reakciju

Vijesti 26. kol 202414:42 0 komentara
Severinina odvjetnica Jasmina Biloš dala je izjavu medijima
Lovro Domitrovic/PIXSELL

Hrvatska pjevačica Severina Vučković je u nedjelju navečer privedena na srpskoj granici, a o svemu se oglasila i Severenina odvjetnica Jasminka Biloš.

“O događaju na prijelazu Bajakovo, gdje je Severina zadržana više sati, izvijestili smo Ministarstvo vanjskih poslova. Severina je zadržana bez ikakvog obrazloženja više sati na tom prijelazu, pretreseno je njezino osobno vozilo i ona osobno, kao i njezin menadžer i njihove osobne stvari. Više sati je čekala dolazak dva inspektora koji joj nisu rekli zašto s njom smatraju nužnim obaviti razgovor, nisu joj rekli zašto joj stavljaju na teret bilo kakav verbalni delikt kažnjiv po propisima Republike Srbije. Ispitivali su je o njezinim izjavama i stavovima vezanim uz Srebrenicu i genocid, a ispitivanje nije bilo nužno jer se radi o povijesnim činjenicama”, objasnila je Biloš pa nastavila:

“Ispitivali su je i o njezinim drugim stavovima što je ona smatrala zastrašivanjem i maltretiranjem te je zatražila povratak u Republiku Hrvatsku što joj je omogućeno. Rečeno joj je i da može nastaviti put u Republiku Srbiju što ona nije željela. Kako god mi to zadržavanje pravno definirali to je oduzimanje slobode na nekoliko sati. O svemu smo izvijestili Ministarstvo vanjskih poslova i očekujemo njihovu reakciju.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!