Ignac: Atentat je prilika za Trumpovu kampanju

Svijet 15. srp 202419:20 0 komentara

Luka Ignac, pomoćnik direktora u Transatlantskoj sigurnosnoj inicijativi Atlantskog vijeća gostovao je u Dnevniku N1 kod našeg Ilije Jandrića s kojim je razgovarao na temu atentata na Donalda Trumpa i o tome koje bi to posljedice moglo imati na predsjedničke izbore u SAD-u.

Atentat će drastično promijeniti predsjedničku kampanju

“Mislim da ćemo definitivno neko vrijeme vidjeti jednu smireniju retoriku. Očekuje se jedan puno benevolentniji Donald Trump što je jako zanimljivo jer je to u direktnoj suprotnosti s njegovim instinktima”, izjavio je Ignac komentirajući potencijalne promjene koje bi mogli vidjeti od strane republikanskog kandidata za predsjednika.

Ignac je i ocijenio kako će atentat na Trumpa drastično promijeniti kampanju za predsjedničke izbore.

N1

“Za početak više nitko ne priča o tome hoće li Joe Biden biti kandidat demokratske stranke. Predsjednik Biden se pojavio isključivo s porukama ujedinjenja i zajedništva te izbjegava bilo kakvu političku retoriku kojom bi pokazao da želi dobiti dodatne bodove kod demokrata. Poruke republikanaca su također usmjerene ka jedinstvu i suradnji kao i na naglasku da je ovo bio jedan užasan događaj u američkoj povijesti”, rekao je Ignac ustvrdivši kako je ovaj događaj uzrokovao mnogo anksioznosti u američkoj politici što je pokazatelj neizmjerne polarizacije američkog društva.

Komentirajući propuste američke Tajne službe ustvrdio kako najveća opasnost leži u tome da će doći do povećanog broja teorija zavjera, koje su se već krenule javljati.

“Ovaj događaj je prilika za Trumpovu kampanju”

Ignac je izjavio kako smatra da je i dalje prerano za ustvrditi kako ovaj događaj znači sigurnu pobjedu Donalda Trumpa.

“Možemo očekivati da će Trump dobiti povećan broj podrške od strane svih glasača iz principa solidarnosti. Ovaj događaj predstavlja priliku Trumpovoj kampanji kako bi se dokazali neodlučnim glasačima”, izjavio je Ignac.

S druge strane, Ignac smatra kako je ovaj događaj pružio priliku Bidenu da se dokaže kao osoba koja može ujediniti naciju i “dati potporu i empatiju kada je to najpotrebnije.”

“Za sada se čini da Biden uspio sačuvati svoju poziciju i da su kritike prema njemu stale”, kazao je Ignac naglasivši kako bi se to moglo mijenjati kako se konvencija Demokratske stranke bude približavala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!