Svećenik iz Slavonije slao je eksplicitne poruke dječaku, biskupija ga odlučila kazniti

Vijesti 06. lip 202418:33 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Požeška biskupija zabranila je obavljanje svećeničke službe jednom svom svećeniku iz Slavonije nakon što je tijekom 2022. godine 16-godišnjaku slao poruke eksplicitnog sadržaja.

“Hajde da se večeras nađemo i malo provozamo mojim automobilom”, samo je jedna od poruka koju je mladić dobio od svog župnika, pišu 24sata.

Roditelji su odlučili istupiti u medije prije točno godinu dana prepričavajući traumu koja je zadesila njihovu obitelj. Govorili su o trenutku kad je jednog dana njihov sin došao u kuću sav uznemiren.

“Svećenik je došao tu gdje živimo, na početak ulice, i naše dijete ga je srelo putem. Kad je došao do njega, svećenik je otvorio prozor automobila i rekao: “Ja sam, sa mnom si se dopisivao, uđi u automobil”. On je pobjegao kući i rekao nam što je bilo”, prepričali su tad roditelji dodavši kako njihov sin nije znao da se dopisivao sa svećenikom preko jedne popularne aplikacije u kojoj se koriste pseudonimi.

Cijeli slučaj je, osim policiji, prijavljen i Požeškoj biskupiji, koja je brzo reagirala i maknula svećenika iz maloga mjesta u Slavoniji. “Nisu nam htjeli reći gdje je, osim da je u samostanu u blizini i da mu je zabranjeno sve osim sprovoda”, rekli su roditelji nakon podnesene prijave.

Požeški biskup koji je na odlasku, Antun Škvorčević, odlučio je riješiti ovaj slučaj prije umirovljenja. Proveden je crkveni upravni kazneni postupak na temelju odredbi i naputka Dikasterija za nauk vjere.

“Spomenutom svećeniku zabranjeno je vršenje svećeničke službe. Tijekom čitavog postupka Požeška biskupija bila je u kontaktu s obitelji tad maloljetne osobe, kojoj još jednom iskazujemo žaljenje zbog neprihvatljivog ponašanja od strane svećenika”, odgovorili su na naš upit iz Požeške biskupije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!