U dječjem vrtiću u Zagrebu voda zagađena fekalijana

Vijesti 05. ruj 202412:42 0 komentara
slavina, pipa, česma, kuhinja
Unsplash / Ilustracija

Javili su nam se građani koji kažu da su u vodi koju u područnom objektu dječjeg vrtića Jarun pronađene fekalije zbog čega je ondje stigla i cisterna.

Provjerili smo o čemu je riječ. U NZJZ potvrdili su da su našli uzorak vode kontaminiran koliformnim bakterijama.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

“NZJZ Dr. Andrija Štampar provodi redovito uzorkovanje kvalitete vode u gradskim vrtićima. U sklopu redovite kontrole u DV Jarun na jednoj slavini za pranje suđa u objektu vrtića u Puštekovoj ulici utvrđeno je da je uzorak vode kontaminiran koliformnim bakterijama. Na ostalim slavinama nije uočena bakterija.

Vrtić je odmah postupio po savjetima sanitarne inspektorice. Kuhanje i pranje suđa premješteno je u drugi objekt vrtića, zatvoreni su ventili na slivnicama, a voda se koristi isključivo za ispiranje toaleta. Naručena je cisterna vode za piće koja je dostupna od 5 ujutro u dječjem vrtiću.

Zamijenjena je slavina na kojoj je uzorak bio kontaminiran, a preventivna dezinfekcija svih ostalih je u tijeku. Naručeno je novo uzorkovanje vode, kako na svim slavinama u vrtiću, tako i na hidrantu iz kojeg voda dolazi prema vrtiću. Državni inspektorat je potvrdio da je vrtić postupio sukladno propisima.

Odgojno-obrazovni rad odvija se bez poteškoća, nema primjedbi roditelja ni odgojitelja”, navode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!