U kući imao cijeli arsenal: Vukovarskoj policiji predao strojnice, šest bombi…

Vijesti 04. srp 202415:48 0 komentara
U kući imao cijeli arsenal: Muškarac policiji predao strojnice, šest bombi...
Ilustracija/PP Slunj

U srijedu je građanin s područja Vukovarsko-srijemske županije policiji predao arsenal oružja u kojem su, međuostalim, bile dvije strojnice i šest ručnih bombi.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u još 16 dojava o dragovoljnoj predaji te 16 dojava o pronalasku oružja i minsko-eksplozivnih sredstava prilikom obavljanja poljoprivrednih i građevinskih radova odnosno čišćenja pomoćnih prostorija.

Dvije strojnice, dva prigušivača…

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili u kako je 3. srpnja građanin, koji je želio ostati anoniman, policijskim službenicima dragovoljno predao dvije strojnice s tri pripadajuća nabojnika i dva prigušivača, jednu automatsku pušku s dva pripadajuća nabojnika, šest ručnih bombi te 360 komada streljiva različitog kalibra.

#related-news_0

16 dragovoljnih predaja u dva i pol mjeseca

“Uz navedenu dragovoljnu predaju, od posljednjeg izvješća PU vukovarsko-srijemske o dragovoljnim predajama i pronalascima oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava od 10. svibnja do 3. srpnja, policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u još 16 dojava o dragovoljnoj predaji te 16 dojava o pronalasku oružja i minsko-eksplozivnih sredstava prilikom obavljanja poljoprivrednih i građevinskih radova odnosno čišćenja pomoćnih prostorija”, navode iz PU.

Dodaju kako su građani policijskim službenicima dragovoljno predali “automatsku pušku s dva pripadajuća nabojnika, dvije lovačke puške, tri pištolja i dva nabojnika za pištolj, devet ručnih bombi, jednu minu za ručni bacač, jednu tromblonsku minu, 400 grama eksploziva, deset metara sporogorećeg štapina, deset detonatorskih kapisli i 783 komada streljiva različitog kalibra.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!