U Puli osvanuli homofobni grafiti, oglasio se gradonačelnik Zoričić

Vijesti 21. lip 202416:04 1 komentar
Sasa Miljevic/PIXSELL

Napise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su u petak uoči subotnje prve Parade ponosa osvanuli na više lokacija u Puli, osudio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, ocijenivši da se radi o porukama mržnje kojima nema mjesta u tolerantnom gradu kao što je Pula.

“Ovakve neprimjerene poruke predstavljaju tipične anti LGBT napise i poruke mržnje prema toj manjinskoj populaciji. Čvrsto vjerujem da je riječ samo o pojedincima i izoliranim slučajevima jer je Pula tolerantan grad u kojem takvim sadržajima nema mjesta”, poručio je Zoričić.

Napisi su u međuvremenu uklonjeni, a policija poduzima radnje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti i počinitelja.

“Želim da se u našem gradu svi osjećaju sigurno. Zadaća svih nas je zaštititi manjinske skupine”, istaknuo je Zoričić koji će se u subotu pridružiti Paradi ponosa na ulicama Pule.

U subotu se u organizaciji udruge Proces održava prva pulska Povorka ponosa, a po najavi organizatora cilj je podignuti vidljivost LGBTIQ+ osoba i izboriti se za njihovu jednakopravnost, kao i svih onih koji se nalaze na marginama društva i kojima pokušavaju oduzeti stečena prava.

Pula Pride solidaran je i feministički prosvjed koji ističe važnost borbe za ravnopravnost žena, jednakopravnost pripadnika LGBTIQ+ zajednice i borbe za pravdu pripadnika nacionalnih manjina, navodi organizator.

“Nažalost, još uvijek je za takvo što potrebno poduzimati mjere opreza. Stoga organizatori pozivaju sudionike na suradnju i na oprez, a građane Pule na poštovanje policijskih smjernica i demokratskog prava javnog okupljanja sudionika prve pulske Povorke ponosa”, poručili su iz udruge Proces.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare