VIDEO / Vjetar u Dalmaciji rušio stabla, grmljavinska linija bila je duga 100 kilometara

Vijesti 06. ruj 202406:49 0 komentara
Dalmacija danas

Nevrijeme je noćas zahvatilo Dalmaciju. Grmljavinska linija bila je duga 100 kilometara.

Oko ponoći, oluja praćena grmljavinom pogodila je šire splitsko područje, a vjetar je dosezao brzinu od 80 km/h. Jugo je naglo promijenilo smjer u tramontanu.

Kako je objavio Dalmacija Danas, u Kaštel Lukšiću je vjetar srušio stablo, ali su grane zapele na obližnjoj zgradi pa automobili ispod nisu oštećeni.

Do 3 sata ujutro, najviše kiše palo je na Rivnju u zadarskom arhipelagu – 108 litara po kvadratnom metru, što je više od mjesečnog prosjeka. Susak je dobio 65 litara, a Zadar 45, dok su ostali gradovi poput Solina, Poljica i Splita zabilježili manje količine.

Obilne kiše izazvale su bujice, a s planine Kozjak potoci su se slijevali kaštelanskim ulicama. Na cestama od Žrnovnice do Gornjeg Sitnog bilo je odrona.

Oluja je donijela i tuču na šibenskom području, a temperature su značajno pale.

U Šibeniku je bilo 17 stupnjeva, u Splitu 18, dok je na višim nadmorskim visinama temperatura bila još niža, poput 9 stupnjeva na Sinjalu na Dinari.

Nevrijeme je bilo i u Biogradu na moru.

Vrijeme će se tijekom petka i u dane vikenda stabilizirati, no nova još jača promjena vremena očekuje nas u ponedjeljak. Bit će to uvod u pravi jesenski tjedan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!