Više od 107 tisuća munja u posljednja 24 sata zabilježeno je u Hrvatskoj

Vijesti 22. svi 202408:00 0 komentara
Neverin / Screenshot

Snažno nevrijeme u utorak je poharalo unutrašnjost Hrvatske, a najveću štetu prouzročilo je u Osječko-baranjskoj županiji. Tamo je zaprimljeno više dojava o padu stabala na prometnice te o srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije i oštećenjima krovova, izvijestio je Županijski centar 112 Osijek.

Neverin javlja da je u Hrvatskoj i bližoj okolici u utorak zabilježeno više od 107 tisuća munja.

Županijski centar 112 Osijek u utorak je izvijestio kako je bilo dosta tehničkih intervencija, srušenih stabala i električnih stupova po prometnicama, iz Aljmaša su dobili dojavu o udaru groma i požaru, a puno vatrogasaca je bilo na terenu na različitim intervencijama, prenosi Dnevnik.hr.

DVD Valpovo objavio je da je stablo uslijed nevremena palo na župnu crkvu u Ladimirevcima.

Na željezničku prugu kod mjesta Cret Bizovački palo je nekoliko stabala i električnih stupova, ali su to uklonili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bizovac.

Nogometni klub Đakovo Croatia na društvenim mrežama je izvijestio da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra, oštećen dio krova na stadionskoj tribini.

Prognoza našeg meteorologa

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Nakon prolaza hladne fronte manja količina nestabilnog zraka zadržala se nad srednjim i južnim Jadranom i premješta se prema sjeveroistoku. U većem dijelu unutrašnjosti je vedro, a mjestimice u posavini maglovito.

Danas će prevladavati sunčano uz umjeren razvoj dnevne naoblake te je poslijepodne i navečer moguć pokoji grmljavinski pljusak. Najviše dnevne temperature zraka od 21 do 25C. Puhat će slab jugozapadnjak i zapadnjak.

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana, pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!