Zagrepčani se žale na komarce. Provjerili smo kome se možete obratiti za pomoć

Vijesti 23. kol 202308:55 1 komentar
Pixabay/ilustracija

Veći broj naših čitatelja požalilo nam se na probleme s komarcima u Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da je žalbi manje nego lani. “Manje je žalbi na komarce ovoga ljeta nego što je bilo lani. Suzbijanje komaraca od svibnja ide pojačano, opet zbog mnogo kiše.”, kazao je u utorak.

“Redovni program suzbijanja komaraca pojačan je i bit će pojačan”, dodao je Tomašević. Najavio je da ovaj petak ide pojačano suzbijanje na Jarunu jer su građani javili da ih ima. Pozvao je građane da dojavljuju i dalje.

No, dio Zagrepčana tvrdi da je stanje s komarcima neizdrživo te smo stoga kontaktirali Nastavni zavod za javno zdravstveno dr. Andrija Štampar.

“Suzbijanje komaraca na području Grada Zagreba u 2023. godini provodi se kontinuirano od proljeća te će se provoditi do kraja godine. Tvrtka koja ove godine provodi suzbijanje komaraca i kojoj se građani mogu obratiti je TEHINSPEKT, a kontakti se mogu pronaći na web-stranicama Grada Zagreba”, kažu nam iz ovog NZJZ-a.

“Suzbijanje razvojnih oblika komaraca u leglima (larvicidne mjere) provodi se kontinuirano svaka dva tjedna u svim zabilježenim i prijavljenim leglima komaraca od strane građana, a što uključuje i ulične slivnike tijekom ljetnih mjeseci. Nakon primljene pritužbe građana na komarce, izvoditelji suzbijanja komaraca obavljaju terenski izvid i provedbu suzbijanja komaraca”, dodaju.

Također navode da ovog ljeta u Zagrebu nema većeg broja komaraca od prethodnih ljeta te tvrde da je i manji broj poziva građana zbog ovih insekata. “Povećan broj je zabilježen mjestimično na manjim mikrolokalitetima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare