Zovko: Europska pučka stranka više neće biti ucjenjivana lijevim politikama

Vijesti 10. lip 202419:11 0 komentara
HDZ-ova Željana Zovko
N1/Igor Bobić

Izabrana zastupnica Europskog parlamenta i potpredsjednica Europske pučke stranke, HDZ-ova Željana Zovko, javila se uživo iz Bruxellesa u Dnevniku N1 televizije gdje je s našim Igorom Bobićem razgovarala o rezultatima europskih izbora.

“Sutra ćemo sagledati rezultate i s obzirom na to da smo ostvarili fantastičnu pobjedu mislim da tu više neće biti nikakvih problema da ta dinamika formiranja koalicije i izbor za predsjednicu Parlamenta i za predsjednicu Komisije budu odrađeni u kratkom roku”, kazala je Željana Zovko.

Pojasnila je iduće korake: “16. srpnja u Strasbourgu će novi članovi biti potvrđeni, a stari će se oprostiti. Istovremeno očekujemo da ćemo tada birati predsjednicu Europskog parlamenta.”

O tome hoće li tada birati i predsjednicu Komisije, Zovko odgovara da to ovisi o Vijeću: “To je ustvari sada stvar nagodbe. HDZ je doživio nevjerojatan uspjeh i donijeli smo najviše mandata. Ovo je nevjerojatan uspjeh i za Europsku pučku stranku tako da ulazimo s velikim ulogom.”

“Vidjet ćemo tko će biti predsjednik Komisije, Vijeća, tko će biti Visoki predstavnik i koji će se portfeliji podijeliti u Komisiji”, kazala je.

“Ono što će učiniti Europska pučka stranka je da napravi koaliciju, ali sada više neće biti ucjenjivana nikakvim lijevim politikama”, zaključila je Zovko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!