Zoričić: Pravomoćna presuda za Valkanu pokazala da je Grad postupao po zakonu

Vijesti 10. ruj 202411:14 0 komentara
Sasa Miljevic / PIXSELL

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić poručio je da je pravomoćna presuda Visokog upravnog suda pokazala da je Grad postupao po zakonu oko izdavanja lokacijske dozvole za gradnju hotela Valkane, kojoj su se po njegovim riječima  "klevetama" protivili stranka Možemo! i nekoliko pojedinaca.

“Naša gradska uprava i ja osobno, nažalost, bili smo meta niza uvreda, laži i kleveta od strane predstavnika stranke Možemo! i nekolicine pojedinaca”, poručio je Zoričić, osvrnuvši se na najnoviju presudu Visokog upravnog suda kojim je okončana sudska trakavica kojom je Inicijativa građana “Referendum za Lungomare” nizom žalbi pokušala osporiti zakonitost izdavanja lokacijske dozvole za Hotel Valkane.

Pravomoćna presuda Visokog upravnog suda donosi “svjetlo na brojne neistine i neistinite tvrdnje koje su se u proteklom razdoblju širile”, napisao je Zoričić na profilu društvenih mreža.

Najviša upravna instanca u državi potvrdila je da ta inicijativa nije trebala biti stranka u postupku izdavanja lokacijske dozvole za hotel, kao što su svojim rješenjima ranije izrekli Grad Pula, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Upravni sud u Rijeci, kaže Zoričić.

“Iako je projekt Hotel Valkane bio u prostornim planovima puno prije nego što sam postao gradonačelnik, sve tvrdnje o zatvaranju šetnice Lungomare i obale, gradnji nogometnog igrališta pa na koncu i nezakonitom izdavanju lokacijske dozvole pokazale su se netočnima, a atmosfera u našem gradu bila je krajnje zatrovana”, naveo je Zoričić.

Ustvrdio je kako pravomoćna odluka jasno potvrđuje da je Grad Pula postupao u skladu sa zakonima i pravilima struke te da je mišljenje stručnjaka s Pravnog fakulteta potvrdilo da Grad nema, niti je ikada imao pravo prisvojiti zemljište na kojem se nalazi sportski centar, baš kako su to tvrdile sve pravne službe grada Pule.

Dodao je da su nažalost, negativni i politički motivirani napadi na rad gradske uprave uzrokovali nepotrebnu štetu i nelagodu kako zaposlenicima gradske uprave, tako i svim stanovnicima grada.

“Ova presuda je velika pobjeda za sve nas koji vjerujemo u pravdu i zakonitost”, ustvrdio je Zoričić, poručivši da bi civilizacijski pristojno i korisno za svih bi bilo da se pojedinci barem ispričaju za svoje tvrdnje i štetu koju su im nanijeli, ali to ne očekuje  od njih.

Napomenuvši kako je preostalo još malo mjeseci do novih izbora, pozivao je sve da se vrate konstruktivnom dijalogu i suradnji, kako bi zajednički radili na razvoju i rješavanju svakodnevnih izazova građana.

“I nakon nas će Puležani i naši gosti slobodno šetati Lungomareom, naša djeca će se igrati na nogometnom igralištu, a kupači će se kupati bez ikakvih ograničenja”, rekao je napisao je gradonačelnik.

*Investitor u Hotel Valkane suvlasnik je United grupe čiji je dio N1 televizija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!