Brokule, kupus i prokulice smatraju se izuzetno zdravim povrćem, a nutricionisti navode da je najzdravije povrće ono iz obitelji krstašica ili kupusovki jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima.
Povrće iz obitelji krstašica bogato je vitaminima topivim u vodi i topivim u mastima. To povrće sadrži velike količine vitamina C, A, E i K. Osim toga, bogato je i vlaknima koji su ključni za probavno zdravlje. Da biste ih lakše probavili, ove vrsta povrća možete kuhati umjesto da ih jedete sirove.
Povrće iz obitelji krstašica sadrže enzime koji potiču detoksikaciju. Prema tome, ako ovo povrće uključite u prehranu, to može pojačati sposobnost tijela da uklanja toksine, piše Eat this. Krstašice uključuju brokulu, cvjetaču, rotkvice, kelj, prokulice, kupus i potočarku.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare