Imate starog kruha? Nemojte ga bacati, napravite panzanellu!

Ekonomija 04. lip 202410:21 0 komentara
Pexels

Kao stvorena je za tople ljetne dane, kada su rajčice najukusnije!

Panzanella je odličan način da iskoristite stari kruh i jelo je kao stvoreno je za tople ljetne dane, kada su rajčice naukusnije!

U nastavku donosimo slastan recept koji je gotov za čas, pogotovo kada želite pojesti nešto ukusno, zdravo i nabrzaka.

Sastojci

šaka svježeg bosiljka

4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus ekstra za prelijevanje

1 žlica slanih opranih kapara

300g starog kruha, narezanog na komadiće

500g zrelih rajčica, opranih i narezanih

55g tamnih maslina, bez koštica i narezanih

pola crvenog luka, sitno narezanog

1 žlica vinskog octa

morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

Pomiješajte veći dio bosiljka (pritom ostavite nekoliko listova za ukrašavanje) u blender s uljem i kaparima.

Prebacite pola dobivene smjese u zdjelu, dodajte kruh i dobro promiješajte.

Stavite rajčice u veliku zdjelu za salatu, pomiješajte s većim dijelom maslina i crvenog luka, te još malo maslinovog ulja. Dodajte kruh, mješavinu ulja i ocat te promiješajte kako bi se kruh prekrio svim sokovima.

Premjestite salatu na pladanj za posluživanje, redajući kriške rajčice, masline, luk i kruh. Prelijte preostalim začinskim uljem i ukrasite listićima bosiljka i preostalim crvenim lukom i maslinama. Ponovno začinite solju i paprom i odmah poslužite, prenosi Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!