Hotelijeri i privatni iznajmljivači zadovoljno trljaju ruke jer, kako su nam neki od njih otkrili, predsezona nije počela nikad ranije, a najavljuje se i jako dobra sezona. Potvrdio je to u Dnevniku N1 i Domagoj Tomasović, vlasnik dvaju hotela u Omišu.
“Mi imamo dva hotela, jedan radi cijelu godinu i on je bio vrlo dobro bio popunjen tijekom predsezone i za sam Uskrs. Uspjeli smo dobiti organizaciju dva kongresa i nešto grupnih putovanja njemačkih i engleskih gostiju. Drugi hotel otvaramo uvijek sedam dana prije Uskrsa i očekujemo da će za Uskrs također biti pun, kao i nakon Uskrsa”, rekao je Domagoj Tomasović.
Komentirajući podizanje cijena noćenja, kazao je da cijena noćenja ovisi o mnogim faktorima.
“Naravno da su svi ulazni troškovi zbog inflacije poskupjeli pa se cijena mora korigirati, a drugi faktor je ponuda i potražnja. U špici sezone Hrvatska je jedna od najpopunjenijih zemalja na Mediteranu i zbog toga je cijena tada najveća. Tada mi imamo cijenu od 350 eura naviše“, otkrio je Tomasović, inače vlasnik hotela s četiri zvjezdice.
“Srce sezone će biti puno”
Uspoređujući s prošlom godinom, podsjetio je da su tada bili suočeni s neizvjesnosti zbog početka rata u Ukrajini, a postojale su i neke pandemijske restrikcije jer su neke zemlje bile i dalje zatvorene za putovanja.
“Ove godine to je sve otišlo lagano u zaborav. Ljudi su se prilagodili inflaciji, ali nastavljaju putovati. Zbog toga imamo vrlo dobru predsezonu koja je puno bolja od prošle”, dodaje Tomasović.
Općenito su u njihovim hotelima najmnogobrojniji gosti Englezi, dok u predsezoni bude najviše gostiju iz susjednih država – Njemačke, Austrije, BiH, kao i puno domaćih gostiju.
“Kasnije, kako bude povećan broj letova prema splitskoj zračnoj luci, tako ćemo dobiti i goste iz Engleske i Francuske”, rekao je Tomasović pa za kraj istaknuo:
“Srce sezone će biti puno i tražit će se i krevet više.”
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare