Svi se vrlo rado sjetimo okrepljujuće juhe s rezancima koju je kuhala naša baka ili majka kada smo bili bolesni. Kupovni rezanci nisu ništa u usporedbi s domaćima, a uz ovaj jednostavan recept možete ih napraviti i sami.
Domaći rezanci za juhu čine to jelo posebno ukusnim. Kupovni rezanci ne mogu se mjeriti s rezancima koje ste napravili sami. Uz ovaj jednostavan recept, za koji vam nije potrebna mašinica za rezance, u vlastitom domu napravit ćete ukusne rezance koje možete čuvati za buduća jela.
Sastojci:
– 400 grama glatkog brašna
– 2 jaja
– 1-2 žlice hladne vode
– prstohvat soli
Priprema:
Brašno stavite u pliću široku posudu, a u sredinu stavite dva cijela jaja, sol i vodu. Kada se tijesto poveže, nastavite mijesiti smjesu na dasci ili podlozi.
Tijesto mora biti glatko i čvrsto, a po potrebi, dok se mijesi, može se dodati još malo brašna.
Kada je tijesto pripremljeno, podijeliti ga na pet jednakih dijelova. Razvaljati svaki dio na vrlo tanko i ostaviti da se osuši na krpi. Kada se tijesto malo osušilo, zarolajte svaki razvaljani dio u valjak kako biste lakše rezali na tanke trakice.
Rezanjem na tanke trakice dobit ćete rezance koje je onda potrebno ponovno osušiti. Stavite ih na krpu i raširite po cijeloj krpi. Nakon što su se posušili, spremite ih u posudu s poklopcem te ih možete koristiti i u budućnosti.
Zaključak
Domaći rezanci mogu se raditi i uz mašinicu, ali i ručno rezani su jednako ukusni, iako možda malo robusniji izgledom. Ako više volite deblje rezance, jednostavno ih tako narežite. Friške rezance možete odmah isti dan koristiti za juhu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!