Poslastica koja se brzo priprema.
Sastojci:
– 1 kg višanja
– 6 bjelanjaka
– 16 žlica šećera
– 8 žlica ulja
– 8 žlica vode
– 6 žumanjaka
– 26 žlica brašna
– 1 prašak za pecivo
Priprema:
Odvojiti bjelanjke, dodati šećer, pa umiješati u smjesu, pa dodati ulje, vodu, žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Smjesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite dok se na površini ne uhvati korica.
Izvaditi i posuti otkoštenim višnjama i vratiti na pečenje.
Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Režite kada se potpuno ohladi.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!