GURMANSKI UŽITAK
Kremasta pileća pašteta: Tajna savršenog namaza za svaku priliku
Domaća pileća pašteta uz crveni i bijeli luk, hit je za sve koji vole bogat i slojevit okus. Pažljivo odabrani začini daju joj karakter i dubinu, dok se kremasta tekstura savršeno slaže s lagano prepečenim kruhom, što je obavezno za potpuni doživljaj.
Oglas
Iako jetrica nije za svakoga, u ovoj verziji donosi dozu željeza i proteina, bez umjetnih dodataka koji se nalaze u industrijskim verzijama. Konzumirana umjereno, ova pašteta može biti i gurmanski užitak i nutritivno vrijedan međuobrok, piše klix.ba.
Sastojci:
- 350 g pilećih jetrica
- 50 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice soli
- 1 žličica papra
- 100 g maslaca
- 1 žlica mješavine začina
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- kruh za tost
- začini i bilje za ukrašavanje
Priprema
Sitno nasjeckajte crveni luk, pa ga popržite na maslacu i maslinovom ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, pa očišćena pileća jetrica. Posolite, popaprite, dodajte mješavinu začina i mljevenu crvenu papriku. Kada se sastojci sjedine, stavite prženu jetricu i maslac u blender. Izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu i poslužite na tostu. Ukrasite začinskim biljem.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas