Oglas

GURMANSKI UŽITAK

Kremasta pileća pašteta: Tajna savršenog namaza za svaku priliku

author
N1 Hrvatska
05. lip. 2025. 22:08
pašteta - pixabay
Pixabay/Ilustracija

Domaća pileća pašteta uz crveni i bijeli luk, hit je za sve koji vole bogat i slojevit okus. Pažljivo odabrani začini daju joj karakter i dubinu, dok se kremasta tekstura savršeno slaže s lagano prepečenim kruhom, što je obavezno za potpuni doživljaj.

Oglas

Iako jetrica nije za svakoga, u ovoj verziji donosi dozu željeza i proteina, bez umjetnih dodataka koji se nalaze u industrijskim verzijama. Konzumirana umjereno, ova pašteta može biti i gurmanski užitak i nutritivno vrijedan međuobrok, piše klix.ba.

Sastojci:

  • 350 g pilećih jetrica
  • 50 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice soli
  • 1 žličica papra
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica mješavine začina
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • kruh za tost
  • začini i bilje za ukrašavanje

Priprema

Sitno nasjeckajte crveni luk, pa ga popržite na maslacu i maslinovom ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, pa očišćena pileća jetrica. Posolite, popaprite, dodajte mješavinu začina i mljevenu crvenu papriku. Kada se sastojci sjedine, stavite prženu jetricu i maslac u blender. Izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu i poslužite na tostu. Ukrasite začinskim biljem.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama