Talijanska tjestenina nije zahtjevna za pripremu, ali kuhari su istaknuli najčešće pogreške koje ljudi rade zbog kojih okus nije dovoljno dobar.
Nikada nemojte ispirati tjesteninu nakon kuhanja jer ćete tako isprati i škrob koji omogućuje da se umak prilijepi za tjesteninu. Time ćete pokvariti okus, piše Klix.ba.
Pogreška je i to što dodajete previše ulja, zbog čega umaci ne mogu zadržati svoja svojstva i okuse. Umak često predstavlja izazov za mnoge, jer može ispasti previše vodenast ili previše gust.
Talijani preferiraju malu količinu umaka, umjesto da “utope” tjesteninu u njemu. Kuharica Roberta D’Elia istaknula je kao pogrešku i to što mnogi pripremaju prevelike porcije.
“Važno je paziti na porcije. U jednu litru kipuće vode dodajte 100 grama tjestenine. Ovako ćete zadržati taj al dente okus”, istaknula je.
Također biste trebali često provjeravati tjesteninu kako se ne bi prekuhala i dobila bljutav okus.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!