Jaja, prepuna proteina i vitamina, djeluju jednostavna za pripremu, no i tada biste mogli praviti nekoliko grešaka kojih možda niste ni svjesni.
Evo nekoliko, prema Tasting Table, najčešćih grešaka koje ljudi prave pri pripremi jaja:
Ne koristite jaja sobne temperature: Svježa jaja iz hladnjaka mogu rezultirati dobrim obrokom, ali sobna temperatura jaja pomaže da se ravnomjerno skuhaju i ne postanu prekuhana.
Lomljenje jaja na rub posude za miješanje: Umjesto da lomite jaja o rub posude za miješanje, bolje ih je lomiti na ravnoj površini kako biste izbjegli bakterije i komade ljuske.
Prekuhavanje omleta: Ključ je kuhati jaja na srednjoj temperaturi kako biste izbjegli prebrzo kuhanje i suhoću.
Potpuno kuhanje jaja: Jaja nastavljaju kuhati nakon što ih maknete s vatre, stoga ih uzmite s vatre dok su još malo mekša nego što želite da budu na kraju.
Nedovoljno miješanje razmućenih jaja: Dobro izmiješana jaja postaju mekša i prozračnija, stoga se potrudite dobro ih razmutiti prije pripreme.
Ne koristite dovoljno masnoće: Dodavanje masnoće, poput maslaca, može poboljšati okus i spriječiti da se jaja zalijepe za tavu.
Lomljenje jaja izravno u vodu tijekom kuhanja na pari: Umjesto toga, prvo ih razbijte u zdjelicu i pažljivo ih prebacite u kipuću vodu.
Skidanje ljuske odmah nakon kuhanja tvrdih kuhanih jaja: Umjesto toga, stavite ih u ledenu kupku kako biste lakše gulili ljusku.
Začinjavanje razmućenih jaja u pogrešno vrijeme: Najbolje je dodati sol i papar nekoliko minuta prije pripreme kako bi okusi bolje prodrli u jaja.
Dodavanje mlijeka ili vrhnja razmućenim jajima: To može učiniti jaja gumenima i promijeniti njihov okus. Umjesto toga, pobrinite se da jaja budu svježa i dobro izmiješana.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!