Najčešće greške koje radite prilikom kuhanja i pečenja jaja

Cooking 19. ruj 202306:44 0 komentara
Unsplash

Jaja, prepuna proteina i vitamina, djeluju jednostavna za pripremu, no i tada biste mogli praviti nekoliko grešaka kojih možda niste ni svjesni.

Evo nekoliko, prema Tasting Table, najčešćih grešaka koje ljudi prave pri pripremi jaja:

Ne koristite jaja sobne temperature: Svježa jaja iz hladnjaka mogu rezultirati dobrim obrokom, ali sobna temperatura jaja pomaže da se ravnomjerno skuhaju i ne postanu prekuhana.

Lomljenje jaja na rub posude za miješanje: Umjesto da lomite jaja o rub posude za miješanje, bolje ih je lomiti na ravnoj površini kako biste izbjegli bakterije i komade ljuske.

Prekuhavanje omleta: Ključ je kuhati jaja na srednjoj temperaturi kako biste izbjegli prebrzo kuhanje i suhoću.

Potpuno kuhanje jaja: Jaja nastavljaju kuhati nakon što ih maknete s vatre, stoga ih uzmite s vatre dok su još malo mekša nego što želite da budu na kraju.

Nedovoljno miješanje razmućenih jaja: Dobro izmiješana jaja postaju mekša i prozračnija, stoga se potrudite dobro ih razmutiti prije pripreme.

Ne koristite dovoljno masnoće: Dodavanje masnoće, poput maslaca, može poboljšati okus i spriječiti da se jaja zalijepe za tavu.

Lomljenje jaja izravno u vodu tijekom kuhanja na pari: Umjesto toga, prvo ih razbijte u zdjelicu i pažljivo ih prebacite u kipuću vodu.

Skidanje ljuske odmah nakon kuhanja tvrdih kuhanih jaja: Umjesto toga, stavite ih u ledenu kupku kako biste lakše gulili ljusku.

Začinjavanje razmućenih jaja u pogrešno vrijeme: Najbolje je dodati sol i papar nekoliko minuta prije pripreme kako bi okusi bolje prodrli u jaja.

Dodavanje mlijeka ili vrhnja razmućenim jajima: To može učiniti jaja gumenima i promijeniti njihov okus. Umjesto toga, pobrinite se da jaja budu svježa i dobro izmiješana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!