Nekoliko trikova uz koje će kiflice uvijek ispasti savršene

Cooking 20. velj 202208:23 0 komentara
Shutterstock

Kiflice su sjajan odabir kad vam se jede nešto domaće, poznato, fino, mekano, a većina recepata, bilo s interneta bilo iz obiteljske radinosti, najčešće je jednostavno i brzo.

Prazne ili punjene kiflice su sjajan odabir uz doručak, ručak i večeru i najčešće se razgrabe u pet minuta. No, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da uvijek ispadnu “kao iz žurnala”, neovisno o receptu koji koristite.

1. Oprezno s tijestom dok se diže

Tijesto uvijek poklopite čistom kuhinjskom krpom kad se diže, a važno je držati ga na toplom mjestu bez propuha – dakle nikako ne blizu prozora ili vrata, pa ni radijatora ako prejako grije.

Najbolje ga je staviti na radnu plohu u kuhinji gdje će biti na miru, nemojte ga tresti dok odmara.

2. Pripazite na nadjev

Kad rolate kiflice, krajeve trokuta možete zavrnuti prema unutra kako nadjev ne bi iscurio. Ne trebate to raditi ako nadjev nije topljiv, a ni ako dobro zatvorite kiflicu kad je motate (pritisnite tijesto sa svake strane nadjeva prije nego što krenete rolati).

3. Kako do najljepše boje?

Kako bi dobile lijepu zlatnožutu boju (a to vrijedi za sve kiflice), premažite ih mješavinom žumanjka i mlijeka, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!