Odlične za doručak.
Sastojci:
– 400 g brašna
– 1 suhog kvasca
– 1 mala žlica praška za pecivo
– 1 bjelanjak
– 120 g kiselog vrhnja
– 50 ml ulja
– 100 ml mlake vode
Za punjenje je potrebno:
– 200 g feta sira
– 1 jaje plus 1 bjelanjak
– 2 žlice kiselog vrhnja
Za premazivanje:
1 žumanjak, malo mlijeka, sezam
Priprema:
Brašno pomiješati sa suhim sastojcima i žlicom dobro izmiješati, dodati sve ostalo i fino umijesiti da se lijepo sjedini.
Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Za punjenje sve fino sjediniti, sir najbolje izdrobiti.
Podijeliti tijesto na dva jednaka dijela. Razviti u veći krug i rezati na osam trokutova. Na svaki širi dio staviti po jednu malu žlicu punjenja i zavijati kao kiflice.
To isto uraditi s drugim dijelom tijesta. Premazivati ih mješavinom žumanjka i mlijeka, posuti sezamom i staviti u hladnu pećnicu.
Uključiti na 200 stupnjeva i peći kiflice dok ne dobiju finu zlatnosmeđu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!