Desert poput cheesecakea, ali još ukusniji.
Sastojci:
– 3 čvrsta jogurta (oko 6 dl)
– 120 g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 6 listića želatine
– 2 slatkog vrhnja (oko 4 dl)
– 400 g malina
– par kapi limunovog soka
Podloga:
– 125 g rastopljenog maslaca
– 250 g keksa
– 2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom i dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup i pecite od tri do pet minuta na 180 stupnjeva.
Pustite podlogu da se ohladi.
Izmiksajte jogurt i šećer, dodajte par kapi limunpvog soka. Prema uputstvu pripremite želatinu i dodajte je jogurtu. Mikserom umutite slatko vrhnje, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte.
U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti malinama ili preljevom od bobičastog voća.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!