Lazanje s povrćem i mesom, ručak u kojem ćete uživati.
Sastojci:
– 1 pakiranje lazanja
– 750 ml umaka od rajčice
– 250 g junećeg mljevenog mesa
– 1 crni luk
– sol, papar
– 250 ml kiselog vrhnja
– 250 g isjeckanog špinata
– 150 g feta sira
– par žličica mente
Bešamel umak
– 3 žlice maslaca
– 3 žlice brašna
– 1/2 l mlijeka
– 200 g kačkavalja ili nekog drugog tvrdog sira
Priprema:
Juneće mljeveno mesa izdinstati s crnim lukom i začiniti po želji.
Vrhnje pomiješati s isjeckanim šinatom, feta sirom i mentom. Dodati sol i papar po ukusu.
Poredati sloj rajčice, pa listove lazanje, pa sloj sira i špinat, zatim sloj mesa, pa opet sloj rajčice i tako redati dok se ne potroši smjesa. Završiti listovima lazanja.
Poklopiti i peći 25 do 30 minuta na 200 stupnjeva dok unutra sve ne omekša, onda otkriti, preliti bešamel umakom i zapeći još 15 minuta otkriveno dok ne porumeni, pa izvaditi iz pećnice.
Poklopiti i ostaviti da se ohladi najmanje 30 minuta prije serviranja da bi se lakše rezala.
Za bešamel umak istopiti maslac na umjerenoj temperaturi. Dodati brašno i mlijeko i kuhajte lagano dok se sve ne zgusne miješajući neprestano.
Kada se zgusne, dodati naribani tvrdi sir, pa miješati dok se ne otopi, a zatim skinuti sa štednjaka. Sačekati da se malo prohladi, pa preliti preko lazanja.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!