Slastica odličnog mirisa i još boljeg okusa.
Sastojci:
(za 8 osoba)
Kora:
– 400 g brašna
– 100 ml jogurta
– 2 jaja
– 125 g maslaca, sobne temperature
– 100 g šećera
– 1 vrećica praška za pecivo
Punjenje:
– 4 jaja
– 50 g smeđeg šećera
– 2 žličice cimeta
– 1 bundeva (1,5 kg – 2 kg)
Priprema:
Punjenje:
Bundevu narezati na velike komade, premazati tankim slojem ulja, i peći na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
Kad se ohladi, odstraniti koru i dio po dio iscijediti između dlanova, da se odstrani višak vode.
Tako dobivenu masu pomiješati s jajima i ostalim sastojcima, i mutiti dok se ne postigne homogena, poprilično tekuća, smjesa.
Kora:
Sve sastojke izmiješati da se postigne homogena masa. Podijeliti u dva dijela.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Pola mase razvući valjkom ili rukom i staviti na dno. Na više mjesta probosti vilicom.
Zaliti prvu koru punjenjem od bundeve.
Na drugom papiru za pečenje razvaljati drugu koru. Prebaciti preko punjenja. Na više mjesta izbockati vilicom.
Peći oko 25 minuta na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!