Odlični muffini za ljubitelje tikvica.
Sastojci:
(12 muffina)
– 2 manje tikvice
– malo soli
– 2 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 180 ml jogurta
– 4 žlice ulja
– 2 čaše oštrog brašna (čaša = 180 ml)
Priprema:
Oguliti tikvice, naribati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta.
Uključiti pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Umutiti jaja s jogurtom, brašnom i uljem i dodati tikvice, ne cijediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za muffine.
Peći ih 30 minuta na 200 stupnjeva.
Tko voli može u smjesu dodati i malo začinskog bilja i parmezana.
Ako vam je tikvica veća i ima sjemenke, obavezno odstraniti taj srednji dio, naribati je i nju morate dobro iscijediti zbog vlage tijesto u sredini ostalo ljepljivo nakon pečenja. Nikakvo duže pečenje neće uspjeti osušiti i ispeći tu gnjecavu sredinu.
Za integralnu verziju koristite mješavinu speltinog, zobenog i heljdinog brašna.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!