Oglas

Recept: Pita s rižom i porilukom

author
Coolinarika
09. ožu. 2022. 11:38
Turkish,Tepsi,Boregi,,Round,Borek,,Tray,Pastry,(turkish,Name;,Rulo
Shutterstock | Shutterstock

Pita fantastičnog okusa čak i kad se ohladi.

Oglas

Sastojci:

– 500 g tankih kora za savijače

– 300 g mladog poriluka

- 2 glavice crvenog luka

- 1 mrkva

- sol, papar

- malo ulja

- 200 g riže

I još...

- 400 ml vode

- 1 žličica suhog biljnog začina

Priprema:

Poriluk oprati, narezati na kolutove, pa prodinstati.

Rižu skuhati u malo posoljenoj vodi, luk i krupno naribanu mrkvu malo prodinstati. Dodati sol i papar, pa sve sjediniti.

Uzeti jednu koru, premazati mješavinom vode i ulja (odnos pola-pola), staviti drugu koru i rasporediti nadjev. Zarolati dužom stranicom i napraviti puža.

Isto napraviti i s ostatkom materijala, pa svaku savijati oko prvog puža.  Kada završite, premažite pitu uljem i vodom.

Peći na temperaturi od 190 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok kore ne dobiju lijepu boju.

U međuvremenu pripremiti preljev.

Prokuhati 400 ml vode i žličicu suhog biljnog začina. Vruću pitu preliti mlakim preljevom i vratiti na nekoliko minuta u pećnicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama