
Pita fantastičnog okusa čak i kad se ohladi.
Sastojci:
– 500 g tankih kora za savijače
– 300 g mladog poriluka
- 2 glavice crvenog luka
- 1 mrkva
- sol, papar
- malo ulja
- 200 g riže
I još...
- 400 ml vode
- 1 žličica suhog biljnog začina
Priprema:
Poriluk oprati, narezati na kolutove, pa prodinstati.
Rižu skuhati u malo posoljenoj vodi, luk i krupno naribanu mrkvu malo prodinstati. Dodati sol i papar, pa sve sjediniti.
Uzeti jednu koru, premazati mješavinom vode i ulja (odnos pola-pola), staviti drugu koru i rasporediti nadjev. Zarolati dužom stranicom i napraviti puža.
Isto napraviti i s ostatkom materijala, pa svaku savijati oko prvog puža. Kada završite, premažite pitu uljem i vodom.
Peći na temperaturi od 190 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok kore ne dobiju lijepu boju.
U međuvremenu pripremiti preljev.
Prokuhati 400 ml vode i žličicu suhog biljnog začina. Vruću pitu preliti mlakim preljevom i vratiti na nekoliko minuta u pećnicu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare