Oglas

Recept: Rižoto s piletinom i tikvicama

author
Coolinarika
06. sij. 2022. 07:30
shutterstock_520875067-2
Shutterstock | Shutterstock

Kremasti rižoto s piletinom i tikvicama.

Oglas

Sastojci:

– 3 žlice maslinova ulja

– 1 glavica crvenog luka

- 1/2 crvene paprike

- 1/2 mrkve

- 300 g pilećeg bijelog mesa

- 160 g riže

- 1 češanj češnjaka

- 1-2 prstohvata mljevene ljute paprike

-50 ml bijelog vina

- 500 ml vrele vode

- 1/2 kokošje kocke za juhu

- sol, papar, suhi biljni začin

- 350 g tikvica

- 150 g vrhnja za kuhanje

- 1 žlica maslaca

- malo peršina

- parmezan za posipanje

Priprema:

U dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa propržiti sitno nasjeckani crveni luk.

Zatim dodati na kolutiće narezanu crvenu papriku i mrkvu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.

Pileće meso narezati na tanke trakice, pa dodati u tavu. Pojačati temperaturu i stalno miješajući pržiti dok meso ne pobijeli.

Onda dodati rižu, sitno nasjeckani češnjak i ljutu papriku.

Miješati na umjerenoj temperaturi, pa zaliti bijelim vinom. Kad alkohol ispari, dolijevati prokuhanu vodu s pola kokošje kocke.

Dodati suhi biljni začin i sol, miješati, pa povremeno dodavati prokuhanu vodu s pola kokošje kocke.

Nakon par minuta dodati naribanu tikvicu.

Pomalo dolijevati tekućinu dok se riža ne skuha. Na kraju kuhanja, u riži bi trebalo biti vrlo malo tekućine.

Dodati vrhnje za kuhanje, peršin, papar i žlicu maslaca, miješati dok se maslac ne otopi.

Skinuti sa štednjaka, poklopiti i neka stoji dvije do tri minute.

Zatim poslužiti posuto naribanim parmezanom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama