Kremasti rižoto s piletinom i tikvicama.
Sastojci:
– 3 žlice maslinova ulja
– 1 glavica crvenog luka
– 1/2 crvene paprike
– 1/2 mrkve
– 300 g pilećeg bijelog mesa
– 160 g riže
– 1 češanj češnjaka
– 1-2 prstohvata mljevene ljute paprike
-50 ml bijelog vina
– 500 ml vrele vode
– 1/2 kokošje kocke za juhu
– sol, papar, suhi biljni začin
– 350 g tikvica
– 150 g vrhnja za kuhanje
– 1 žlica maslaca
– malo peršina
– parmezan za posipanje
Priprema:
U dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa propržiti sitno nasjeckani crveni luk.
Zatim dodati na kolutiće narezanu crvenu papriku i mrkvu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.
Pileće meso narezati na tanke trakice, pa dodati u tavu. Pojačati temperaturu i stalno miješajući pržiti dok meso ne pobijeli.
Onda dodati rižu, sitno nasjeckani češnjak i ljutu papriku.
Miješati na umjerenoj temperaturi, pa zaliti bijelim vinom. Kad alkohol ispari, dolijevati prokuhanu vodu s pola kokošje kocke.
Dodati suhi biljni začin i sol, miješati, pa povremeno dodavati prokuhanu vodu s pola kokošje kocke.
Nakon par minuta dodati naribanu tikvicu.
Pomalo dolijevati tekućinu dok se riža ne skuha. Na kraju kuhanja, u riži bi trebalo biti vrlo malo tekućine.
Dodati vrhnje za kuhanje, peršin, papar i žlicu maslaca, miješati dok se maslac ne otopi.
Skinuti sa štednjaka, poklopiti i neka stoji dvije do tri minute.
Zatim poslužiti posuto naribanim parmezanom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare