Recept: Rižoto s piletinom i tikvicama

Cooking 06. sij 202207:30 1 komentar
Shutterstock

Kremasti rižoto s piletinom i tikvicama.

Sastojci:

– 3 žlice maslinova ulja

– 1 glavica crvenog luka

– 1/2 crvene paprike

– 1/2 mrkve

– 300 g pilećeg bijelog mesa

– 160 g riže

– 1 češanj češnjaka

– 1-2 prstohvata mljevene ljute paprike

-50 ml bijelog vina

– 500 ml vrele vode

– 1/2 kokošje kocke za juhu

– sol, papar, suhi biljni začin

– 350 g tikvica

– 150 g vrhnja za kuhanje

– 1 žlica maslaca

– malo peršina

– parmezan za posipanje

Priprema:

U dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa propržiti sitno nasjeckani crveni luk.

Zatim dodati na kolutiće narezanu crvenu papriku i mrkvu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.

Pileće meso narezati na tanke trakice, pa dodati u tavu. Pojačati temperaturu i stalno miješajući pržiti dok meso ne pobijeli.

Onda dodati rižu, sitno nasjeckani češnjak i ljutu papriku.

Miješati na umjerenoj temperaturi, pa zaliti bijelim vinom. Kad alkohol ispari, dolijevati prokuhanu vodu s pola kokošje kocke.

Dodati suhi biljni začin i sol, miješati, pa povremeno dodavati prokuhanu vodu s pola kokošje kocke.

Nakon par minuta dodati naribanu tikvicu.

Pomalo dolijevati tekućinu dok se riža ne skuha. Na kraju kuhanja, u riži bi trebalo biti vrlo malo tekućine.

Dodati vrhnje za kuhanje, peršin, papar i žlicu maslaca, miješati dok se maslac ne otopi.

Skinuti sa štednjaka, poklopiti i neka stoji dvije do tri minute.

Zatim poslužiti posuto naribanim parmezanom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare