Jelo s tunjevinom koje se lako priprema.
Sastojci:
– 3 žlice maslinova ulja
– 1 crveni luk
– 2 češnja češnjaka
– 320 g riže
– 100 ml bijelog vina
– 200 ml pasirane rajčice
– 1 žličica suhog biljnog začina
– 2 konzerve tunjevine u maslinovom ulju
– 1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipanje:
– tvrdi sir
Priprema:
Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i dinstajte do zlatnožute boje.
Dodajte izgnječeni češnjak i opranu i ocijeđenu rižu pa kratko propržite.
Zalijte vinom, dodajte vodu po potrebi i uz miješanje dinstajte na laganoj temperaturi.
Zatim dodajte pasiranu rajčicu i suhi biljni začin.
Kada je rižoto gotov, umiješajte tunjevinu i pospite peršinom.
Posluživanje:
Rižoto pospite sirom i odmah poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!