Recept: Rižoto s tunjevinom i umakom od rajčice

Cooking 01. pro 202107:25 0 komentara
Shutterstock

Jelo s tunjevinom koje se lako priprema.

Sastojci:

– 3 žlice maslinova ulja

– 1 crveni luk

– 2 češnja češnjaka

– 320 g riže

– 100 ml bijelog vina

– 200 ml pasirane rajčice

– 1 žličica suhog biljnog začina

– 2 konzerve tunjevine u maslinovom ulju

– 1 žlica nasjeckanog peršina

Za posipanje:

– tvrdi sir

Priprema:

Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i dinstajte do zlatnožute boje.

Dodajte izgnječeni češnjak i opranu i ocijeđenu rižu pa kratko propržite.

Zalijte vinom, dodajte vodu po potrebi i uz miješanje dinstajte na laganoj temperaturi.

Zatim dodajte pasiranu rajčicu i suhi biljni začin.

Kada je rižoto gotov, umiješajte tunjevinu i pospite peršinom.

Posluživanje:

Rižoto pospite sirom i odmah poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!