Oglas

Recept: Rižoto sa špinatom

author
Coolinarika
17. svi. 2022. 08:29
1652695700-shutterstock_216949813-750x497
Shutterstock | Shutterstock

Neodoljivo ukusan rižoto.

Oglas

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 – 1,5 l povrtne bistre juhe

- 250 g svježeg mladog špinata

- 2 crvena luka

- 4 žlice suncokretovog ulja

- 400 g riže

- 100 ml bijelog vina

- 2 žlica maslaca

- 200 g parmezana

- sol, papar

- maslinovo ulje

Priprema:

Popržiti na ulju sitno narezan luk. Dodati rižu i miješati da ne zagori.

Zatim dodati bijelo vino i pustiti da riža sve upije.

Smanjiti temperaturu, pa dodati toliko povrtne juhe koliko je potrebno da sva riža bude prekrivena, ne previše.

Pustiti da se kuha oko 25 minuta, a juhu dolijevati po potrebi.

Oprani mladi špinat, maslac i pola od ukupne količine parmezana dodati na kraju, kao i papar i sol. Sve dobro promiješati.

Ostatkom pamezana posuti rižoto i malo poprskati maslinovim uljem.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama