Neodoljivo ukusan rižoto.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 1 – 1,5 l povrtne bistre juhe
– 250 g svježeg mladog špinata
– 2 crvena luka
– 4 žlice suncokretovog ulja
– 400 g riže
– 100 ml bijelog vina
– 2 žlica maslaca
– 200 g parmezana
– sol, papar
– maslinovo ulje
Priprema:
Popržiti na ulju sitno narezan luk. Dodati rižu i miješati da ne zagori.
Zatim dodati bijelo vino i pustiti da riža sve upije.
Smanjiti temperaturu, pa dodati toliko povrtne juhe koliko je potrebno da sva riža bude prekrivena, ne previše.
Pustiti da se kuha oko 25 minuta, a juhu dolijevati po potrebi.
Oprani mladi špinat, maslac i pola od ukupne količine parmezana dodati na kraju, kao i papar i sol. Sve dobro promiješati.
Ostatkom pamezana posuti rižoto i malo poprskati maslinovim uljem.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!