Recept za poslasticu koja će vas ovog ljeta lijepo rashladiti.
Sastojci
– 150 g šećera
– 250 ml mlijeka
– 1/4 žličice soli
– 2 žlice kakao praha
– 3 žumanjka
– 50 g isjeckane čokolade
– 1 žličica ekstrata vanile
Priprema
Pomiješajte šećer, mlijeko, sol i kakao i zagrijavajte u dubokoj posudi na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok ne počne strujati.
Stavite žumanjak u posudu i lagano ga umutite. U žumanjak staviti oko 125 ml tople smjese i umutiti pa sve naliti u toplu smjesu.
Ponovo zagrijati dok se ne zgusne, ali ne bi trebalo provriti. Maknite s ploče za kuhanje, dodajte isjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi. Smjesu nalijte u hladnu zdjelu i stavite u frižider dok se ne ohladi.
Sladoled izmješajte i nalijte u odgovarajuću zdjelu i stavite u zamrzivač.
Povremeno možete izvaditi sladoled iz zamrzivača i promiješati ga.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!