Recept za domaći sladoled

Cooking 20. lip 202307:23 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Recept za poslasticu koja će vas ovog ljeta lijepo rashladiti.

Sastojci

– 150 g šećera

– 250 ml mlijeka

– 1/4 žličice soli

– 2 žlice kakao praha

– 3 žumanjka

– 50 g isjeckane čokolade

– 1 žličica ekstrata vanile

Priprema

Pomiješajte šećer, mlijeko, sol i kakao i zagrijavajte u dubokoj posudi na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok ne počne strujati.

Stavite žumanjak u posudu i lagano ga umutite. U žumanjak staviti oko 125 ml tople smjese i umutiti pa sve naliti u toplu smjesu.

Ponovo zagrijati dok se ne zgusne, ali ne bi trebalo provriti. Maknite s ploče za kuhanje, dodajte isjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi. Smjesu nalijte u hladnu zdjelu i stavite u frižider dok se ne ohladi.

Sladoled izmješajte i nalijte u odgovarajuću zdjelu i stavite u zamrzivač.

Povremeno možete izvaditi sladoled iz zamrzivača i promiješati ga.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!