
Pandesal je klasično filipinsko pecivo koje se u ovoj azijskoj zemlji obično jede za doručak ili kao međuobrok. Peciva su meke unutrašnjosti i blago slatkastog okusa. Često se koriste za pripremu sendviča.
Oglas
Nije ih teško napraviti ni u vlastitom domu, a za pripremu - od tijesta do pečenja u pećnici - trebat će vam oko dva sata. Za pečenje samih peciva trebat će vam svega 13 do 15 minuta, prenosi Punkufer.
Sastojci:
- 400 grama brašna
- 250 ml toplog mlijeka
- 40 grama svježih krušnih mrvica
- 4 žlice šećera
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 1,5 žlica instant suhog kvasca
- 1 jaje
- pola žličice soli
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte toplo mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. U smjesu dodajte instant suhi kvasac i zamijesite tijesto. Mijesite oko šest do osam minuta dok ne dobijete glatku kuglu. Tijesto staviti u malo nauljenu zdjelu, pokriti krpom i pustiti da udvostruči volumen.
Tijesto izbušiti i podijeliti na dva jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u duguljasti oblik i podijelite na šest jednakih dijelova. Od svakog dijela oblikujte tijesto pa ih uvaljajte u svježe prezle i stavite u lim za pečenje.
Ostavite da se "dižu" na toplom dok ne udvostruče volumen.
Peciva pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 13 do 15 minuta dok ne porumene. Poslužite topla peciva s nadjevima po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas